« Date angajator Date colaboratori
FF2 »

Introducere date de identificare angajat


Semnificatia campurilor este cea din: "ORD nr. 2260 publicat în M.Of. nr. 799 din data: 12/14/2001,Ordin nr. 2260 din 27 noiembrie 2001 privind fisele fiscale".

Se completeaza înscriindu-se cu majuscule, corect toate datele prevazute de formular, pe baza documentelor prezentate de angajat.
În rubrica "Cod angajat" se înscrie codul numeric personal, în cazul angajatilor persoane fizice române cu domiciliul în România si persoane fizice române fara domiciliu în România, sau numarul de identificare fiscala atribuit de organul fiscal, în cazul angajatilor persoane fizice straine.
În situatia în care angajatul este o persoana fizica româna fara domiciliu în România se bifeaza cu "X" casuta corespunzatoare.
În cazul în care salariatul îsi schimba numele în timpul anului, în rubrica "Nume si Prenume" se va înscrie alaturi de vechiul nume introdus între paranteze si noul nume.
În rubricile privind adresa se completeaza datele referitoare la domiciliu, în cazul persoanelor fizice române cu domiciliul în România, sau datele referitoare la resedinta, în cazul persoanelor fizice române fara domiciliu în România sau al persoanelor fizice straine.
În cazul modificarii în cursul anului a datelor de identificare, în exemplarul care se depune la organul fiscal vor fi înscrise datele de identificare valabile la data de 31 decembrie a anului fiscal pentru care se depune fisa fiscala sau, dupa caz, la data încetarii raporturilor de munca cu angajatul respectiv, cu exceptia rubricii "Nume si Prenume" în care se vor înscrie ambele nume.
Înscrierea cifrelor în rubricile "Cod angajator" si "Cod angajat" se face aliniindu-se cifrele la dreapta. În eventualele casute ramase libere din fata codului nu se va înscrie "0" sau alte semne grafice care sa semnifice lipsa datelor (-; x; / etc.), spatiul ramânând gol.

Situatia proprie pentru deducere suplimentara
În situatia în care angajatul se încadreaza în categoria invalizi de gradul I si handicap grav, acesta beneficiaza de o deducere personala suplimentara de 1,0 înmultit cu deducerea personala de baza, iar în situatia în care angajatul se încadreaza în categoria invalizi de gradul II si persoane cu handicap accentuat, beneficiaza de o deducere personala suplimentara de 0,5 înmultit cu deducerea personala de baza.

In campul CUI PL se va completa codul fiscal al punctului de lucru - acolo unde PL are CUI distinct

Spor-ul de vechime poate fi calculat automat:
Campul vechime la angajare (in luni), se completeaza in cazul in care doriti ca programul sa calculeze automat procentul sporului de vechime. Daca angajatul are vechime 0 la angajare se va completa numarul de luni cu -1. In cazul in care campul vechime ramane cu valoarea 0 la numarul lunilor programul va ignora calculul sporului de vechime pentru acel angajat.

Procentele sunt urmatoarele:

Butonul detalii persoane in intretinere

Date referitoare la persoanele aflate în întretinere pentru care se solicita deducere suplimentara.
Pentru fiecare persoana aflata în întretinerea angajatului se va completa câte o rubrica distincta, cu indicarea codului numeric personal sau a numarului de identificare fiscala, dupa caz, precum si a numelui si prenumelui persoanei aflate în întretinere.
Se va înscrie "X" în casuta corespunzatoare calitatii persoanei aflate în întretinere (sot/sotie, copil etc.), pe baza declaratiei pe propria raspundere date de angajat si a documentelor justificative care atesta calitatea persoanelor aflate în întretinere.
În cazul în care pentru persoana aflata în întretinere angajatul beneficiaza de deducere personala suplimentara pentru starea de invaliditate sau de handicap a celui întretinut, se va înscrie "X" în casuta corespunzatoare situatiei persoanei întretinute, pe baza documentelor care atesta situatia acesteia.
Coeficientul lunar de deducere personala suplimentara de care beneficiaza angajatul pentru persoana în cauza se va determina prin însumarea coeficientului corespunzator calitatii persoanei aflate în întretinere si a coeficientului de deducere corespunzator gradului de invaliditate si de handicap al persoanei întretinute, dupa caz.
În cazul în care pentru persoana aflata în întretinere intervin schimbari în cursul anului în ceea ce priveste gradul de invaliditate, se va bifa casuta de la rubrica "Deducere personala suplimentara", schimbarea fiind reflectata în mod corespunzator în coeficientii de deducere înscrisi în acest capitol, astfel încât persoana aflata în întretinere sa fie înscrisa o singura data în cap. IV "Deduceri personale", lit. C.


Vezi: Cum se introduc date.
« Date angajator Date colaboratori
FF2 »
© Cometa SRL