L I C E N T A

Utilizarea produselor software COMETA este permisa doar pe un numar de calculatoare egal cu numarul de instalari ale produsului sofware; un produs se considera instalat pe un calculator atunci cānd este īncarcat īn memoria interna sau cānd se afla pe o memorie externa atasata acestuia; utilizarea produselor pe mai multe statii de lucru conectate īn retea necesita existenta unei licente pentru fiecare statie.

Programele CONTAB SQL constituie proprietatea exclusiva a firmei COMETA si sunt protejate de prevederile legislatiei romāne si internationale asupra drepturilor de autor. Ele contin secrete de fabricatie, de aceea nu pot fi comercializate sau īnstrainate de cumparator, nu este permisa decompilarea produselor software CONTAB SQL si folosirea informatiilor astfel obtinute. Cumparatorul nu are dreptul de a modifica, adapta programele CONTAB SQL. Pentu orice modificari considerate ca fiind necesare īn vederea bunei functionari a acestora numai COMETA, la cererea cumparatorului, poate interveni īn perfectionarea si actualizarea produsului. Prin aceasta licenta nu se transfera niciun fel de drepturi cumparatorului asupra suportului produsului, documentatiei, codului sau parti din acestea; cumparatorul nu are dreptul sa īnchirieze, sa acorde licente, sa īnchirieze īn sistem leasing sau sa īmprumute temporar, īn orice fel, produsul software unei a treia parti; cumparatorul nu are dreptul sa copieze documentatia.

COMETA garanteza functionarea produselor software cumparate īn coformitate performantele din specificatie. Īn cazul aparitiei unor anomalii de functionare īn perioada de garantie, stabilita prin contractul de cumparare, COMETA va remedia sau īnlocui componentele defecte ale produsului. COMETA nu garanteza ca fabricarea unui anume produs software nu va fi sistata īn viitor si ca produsele software si documentatia nu pot contine eventuale erori.

Raspunderea COMETA īn fata cumparatorului pentru orice fel de solicitare de despagubire este limitata la pretul cu care cumparatorul a achizitionat produsul; aceasta limitare se aplica indiferent de forma solicitarii de despagubire, fie contract sau prejudicii, īn nici un caz COMETA nu poate fi tinuta raspunzatoare pentru pierderea de date, de profituri sau orice alte pierderi rezultate prin folosirea acestui produs, īn mod implicit sau explicit, cāt si prin folosirea acestui program īn alte scopuri decāt cel pentru care a fost conceput.

Īn cazul īn care exista un alt contract īntre cumparator si COMETA sau un resealer autorizat de COMETA referitor la produs si la documentatie, clauzele contractului prevaleaza clauzele licentei.

Īn cazul īn care oricare dintre clauzele specificate īn aceasta licenta este īncalcata de cumparator acesta este pasibil de raspundere civila, materiala si, dupa caz, penala, īn conformitate cu legislatia īn vigoare aplicabila īn materie de drepturi industriale, intelectuale si alte asemenea drepturi.